Sök
Stäng denna sökruta.

Gjuten pool

En gjuten pool inger en lyxigare känsla. Klä in den med liner i mosaikmönster eller en klassisk liner i blått och anpassa poolen helt efter eget behag. Gjutna pooler passar perfekt för gör-det-självaren som vill se på sitt mästerverk under många badår framöver. Vi erbjuder en smidigare och modernare variant av den gjutna poolen.

Betongpoolen eller den gjutna poolen kan byggas efter olika typer av tomter med olika terräng – plana som sluttande. Faktum är att det är det bästa valet om du anser att din trädgård verkar besvärlig med slänter eller lutningar. Med våra thermoblock gjuter du enkelt en isolerad betongpool, smidig att bygga och du får en betongpool som håller år efter år.

Många möjligheter med den gjutna poolen

Helt klart är den gjutna poolen den pooltyp som ofta syns i lyxiga trädgårdar nere vid Medelhavet, men du kan lika gärna ha en liknande sådan här hemma i Sverige. Tänk dig färgglada luftmadrasser som ligger och guppar, med en balja av isbitar där läsken och champagneflaskan ligger redo på kylning bredvid poolen. Linern i poolen som glimmar under solens strålar och barnen som leker och stojar.

Det finns oändliga möjligheter med att anlägga en av våra pooler i trädgården.

– Flexibel storlek.
– Välj snygga trappor till poolen som tillval.
– Klä in den i valfri liner i olika färg, som passar din smak.
– Ger bra isolering så att du kan använda poolen längre.

Alla dessa egenskaper ger en cool och användbar pool samtidigt som den höjer värdet på bostaden och tomten.

En smidigare variant av den gjutna poolen

En gjuten pool är i regel mer stabil och tålig, men är i regel känsligare och kan vara svår att laga om den går sönder.
På Svenska Badtunnor har vi valt att göra en variant av en gjuten pool med block som byggs ihop och sedan fylls på med betong för att vidare kläs med valfri liner. Vill du ha en pool som påminner om en gjuten pool kan du välja liner med mosaikmönster eftersom den gjutna poolen vanligtvis kläs med kakel eller mosaik plattor.

Fördelarna med att välja en betongpool

För det första är betongpooler mycket starka och tåliga. Detta gör att de kan hålla i många år utan att behöva repareras eller bytas ut, vilket kan vara en stor fördel både vad gäller kostnad och underhåll. Dessutom är det möjligt att anpassa formen och storleken på en betongpool efter dina önskemål, så att du kan få den drömpool du alltid har velat ha.

Att bygga en betongpool kan verka som en stor och kostsam investering, men det finns många fördelar att beakta. Med våra thermoblock behöver man inte använda lika mycket betong för att gjuta poolen vilket gör att betong kostnaden för poolen blir lägre, men poolen förblir lika stabil som en betongpool. Att bygga en pool i betong och att gjuta poolen själv blir så mycket enklare med våra thermoblock som fylls med betong.

Färdiga block för din pool

Gjut din egen pool genom att köpa färdiga thermoblock som bas här hos Svenska Badtunnor. Vi har över 20 års erfarenhet av branschen och hjälper gärna till med att svara på frågor. Vi tillverkar alla delar själva för att säkerställa hög kvalitet och lång livslängd. Du får ditt färdiga poolpaket hemlevererat, redo för att låta sig byggas. Slipp ränna runt hos andra aktörer – våra paket innehåller alla viktiga delar för ett smidigt poolbygge.

Hur gjuter jag poolen?

Vårat poolsystem är väl genomtänk för en enkel och smidig byggnation och gjutning. Själva gjutningen har vi anpassat för att du enkelt ska kunna gjuta din pool själv alternativt anlita byggare för poolbygget.

Du börjar med att gjuta plattan till din pool. I våra poolpaket så ingår kantelement och isoleringen till plattan. Hur du gjuter plattan har vi en utförlig manual till som du hittar här.

 

När plattan är gjuten och brunnen är det dags att bygga poolstommen. Stommen är 300 mm tjock och gör den till den mest välisolerade på marknaden. Då blocken är färdigskrurna i bitar gör det den extremt smidig att hantera. Gjutningen av poolväggarna är enkel och hur det går till kan du se i våran manual.

Poolblocken kommer med färdig utskrurna uttag för lampa/lampor samt in och utlopp.