Search
Close this search box.

Bygga pool med poolorama

Har du länge gått i tankar om att bygga pool hemma? Vår filosofi är att alla ska kunna bygga pool. Vi har därför tagit fram poolstommar som är enkla att montera och bygga ihop. Bygg in din alldeles egna kristallblåa pärla. Våra byggpaket passar den händiga hemmasnickaren och professionella hantverkaren,

Bygga pool – prisvärt och effektivt 

Att kunna öppna bakdörren till trädgården och dyka ner i ett klarblått vatten för att piggna till på morgonkvisten – eller ta ett kvällsdopp medan solen går ned bakom kröken? Att bygga pool med färdiga paket från Poolorama kunde inte vara enklare. Vi tillverkar våra egna pooler och kan därför erbjuda dig kvalitativa och unika produkter som förgyller din tomt och dina fester.

.

Är det dags att ta tjuren vid hornen och installera en härlig pool i trädgården? Vi erbjuder pooler i flera olika storlekar för att anpassas till din tomt och efter dina önskemål. Lägg sedan till speciallösningar och tillbehör för att bygga en egen pool som blir personlig och passar just dig.

Efter att du läst vår utförliga poolguide så har du kommit ett steg närmare din drömpool.

Bygg pool som andas kvalitet

Med våra produkter får du möjlighet att bygga pool som kommer hålla länge, och det är inte särskilt komplicerat. I de allra flesta fall kommer du kunna slippa anlita dyra hantverkare som kan göra poolbygget dyrare än det behöver vara. Om du bygger pool via oss, får du anpassade och välisolerade poolstommar som förenklar hela processen. Du bygger poolen med färdiga delar och enkla instruktioner och det bästa av allt, du slipper alla mellanhänder. Både design och tillverkning kommer direkt från oss. Det finns inte längre några anledningar att inte bygga pool, det är i det stora hela relativt enkelt och det blir bra. Våra poolstommar finns i olika storlekar och är lättarbetade samt enkla att flytta. Det finns dessutom en hel del tillbehör för att bygga poolen precis som du önskar, med tex trappa eller stege.

Våra poolstommar för poolbygge är:

  • Egentillverkade som fylls på med betong och armering i plattorna
  • Kommer i standard storlekarna 3 x 4m, 3 x 6m, 4 x 8m, 5 x 10m
  • Lättarbetade och enkla att lyfta
  • Värme- och energibesparande

Du kan sedan välja till trappor, stegar och valfri liner med den färg som önskas för att ge din pool det där snygga och speciella utseendet som passar dig och din trädgård. Du kan även självklart välja att bygga en special designad pool. Kontakta oss med dina idéer så hjälper vi dig att hitta en lösning.

Våra thermoblock är utformade för att enkelt kunna byggas in och med maximal isolerings förmåga, läs mer om dessa här.

Rostfri skimmer monterad i en thermopool

Att tänka på när du ska bygga pool själv

Bland det viktigaste att ha i åtanke när du ska bygga pool själv är var du ska placera den. Därför bör du planera noggrant innan du bestämmer dig. Det finns några faktorer du bör fundera på vad gäller placering i trädgården.

  • Är det insynsskyddat där poolen ska ligga? Att ha grannar kikandes när du solbadar eller simmar kanske inte alltid är idealt.
  • I vilket väderstreck ligger poolen? Låt poolen helst vara där det är mest sol och minst vind, det vill säga i söderläge. Då värmer solens strålar också upp vattnet.
  • Hur ser din trädgård ut? Är den liten, stor eller ligger i en sluttning? En sluttande tomt kan bli mer komplicerad och då kanske en mindre pool eller ett spabad på terrassen fungera bättre.
  • Hur många ska bada? Tänk efter hur badet kommer att användas till största delen och anpassa storleken efter detta.
  • Träd och buskar kan släppa ifrån sig barr och löv som gärna letar sig ned i poolen om dom står för nära.
  • Vart ska värmare, pump och filter placeras? Har du en bergvärmepump kanske en värmeväxlare till denna passar bäst som uppvärmning.

En del projekt kräver bygglov, ett tillstånd man ansöker om hos sin kommun. Ett tips är att kolla upp om just ditt poolbygge kräver ett bygglov. Detta bör du göra i tid eftersom pappersarbete hos myndigheter kan dröja ett tag.

Markarbetet

Hur ser underlaget ut där poolen ska stå? I många fall kan detta vara svårt att veta innan man börjat gräva i andra fall kan det vara uppenbart (berggrund). Detta kan påverka budgeten och tidsåtgången för markarbetet. Vi förespråkar att till stor del bygga poolen själv men just markarbetet är något som är bland dom svårare momenten och känner man sig osäker bör man anlita en firma som kan hjälpa till med just detta.

Behöver man bygglov för att bygga pool?

Oftast behöver du inget bygglov för att bygga pool. Pooler är inte uppräknade bland de konstruktioner som kräver lov. De är heller inte uppräknade bland konstruktioner som inte kräver lov i plan- och bygglagen. En pool kan dock i vissa fall, beroende på hur den ser ut och är konstruerad, anses vara något annat som kräver lov som en mur eller ett plank. För att vara på den säkra sidan är det alltid bäst att fråga din komun innan. Beskriv hur poolen ska se ut och då kommer dom berätta om det behövs eller ej.

Simma lugnt när du byggt din pool

Säkerhet och god kvalitet är förmodligen de aspekter de flesta barnfamiljer och villaägare har i åtanke när man ska bygga pool. Med våra poolstommar och övriga delar som behövs för att bygga en pool kan du och din familj känna er trygga. Poolerna tål att leka och simmas i utan att bli skadade eller fula med tiden.

Vad kostar det att bygga pool?

Priset för att bygga pool varierar och är helt beroende av vad just du vill ha och dina förutsättningar på tomten. Om man bortser från kostnader att förbereda tomten så beror även kostnaden på vilken storlek man vill ha när man bygger pool. Det blir ju skillnad i pris att bygga en pool på 12 kvadratmeter jämfört med 50 kvadratmeter. I stora drag brukar man räkna med en totalkostnad (med markarbeten som inte är för komplicerade) på mellan 150000:- upp till 600000:- för att bygga pool. Ser man till kostnaden för själva poolstommen så ligger våra produkter ungefär på 100000 – 200000 kronor beroende på storlek, liner, belysning osv. Du kan själv se vad kostanden blir beroendes på vilken stomme du väljer, thermopool eller stålstomme, och sen ändra storlek, liner, belysning och trappa för att se priset. Att bygga pool behöver inte vara dyrt. Du kan även räkna med att ha glädje av ditt poolbygge under lång tid när du bygger pool med våra produkter.

Hur nära tomtgräns får man bygga pool?

För att bygga en pool behövs i dom flesta fall inget bygglov. Det är dock alltid säkrast att fråga innan man bygger. Behövs inget bygglov så får du bygga din pool, men dock inte för nära grannarna. Kommer altanen att vara nära din grannes tomtgräns så är vår rekommendation att kolla med din komun om vilket gräns värde dom har och att prata med grannarna för att få deras medgivande.