Sök
Stäng denna sökruta.
Svensktillverkade

Poolpumpar

Poolpumpar anpassade till pooler. Se till att välja en pump som klarar av din pools storlek. 

Poolpumpar till pooler

 

Vi erbjuder ett brett sortiment av pool och spapumpar från Pahlen och spapumpar från Balboa. Båda är välkända kvalitets märken som funnit länge på marknaden.

Det är viktigt att välja en poolpump anpassad till storlek på ditt bad. För en bra cirkulation på poolvattnet ska det omsättas minimum 4/ggr dag för en privat pool. Det är också viktigt att se så pump och filter funkar storleksmässigt till varandra.

Vi har lång erfarenhet av alla slags bad och hjälper dig gärna välja rätt pump till ditt bad. Köper du ett poolpaket av oss så följer det givetvis med en poolpump anpassad till storleken på badet.

Alla pumpar tål inte saltvatten så ska saltvatten användas som desinfektionsmedel behöver man välja en pump som klarar saltvatten.

 

Rätt poolpumpar till rätt bad

 

En pump från Pahlens är genirellt sätt bäst lämpad till pooler. Pumpen mår bäst av att gå kontinuelligt utan onödiga start och stopp. Genom att välja rätt storlek på pump så kan pumpen placeras en bra bit ifrån poolen utan att det påverkar cirkulationen.

Pahlens är ett svenskt företag som funnits i 50 år och det finns reservdelar att tillgå till samtliga pumpar.

 

Ta hand om din poolpump

 
  • Kör aldrig en pump utan vatten.
  • Se till att du köper en pump som fyller dina behov. En poolpump som är anpassad till att gå kontinuelligt slits snabbare om man sätter den på timer för många start och stopp. Kontakta oss gärna för vägledning till rätt poolpump.
  • Håll koll på din vattenkvalitet. Ett hårt vatten, fel pH värde eller kraftig/brisfällig klorering sliter mycket på pump och övriga delar i ditt bad.
  • En axeltätning eller packning i din pump är förslitningsdelar, dessa kommer med tiden att behöva bytas ut. Hur långtid dessa håller beror på hur du tar hand om din pump.

Lär dig mer om våra pooler i badskolan