Search
Close this search box.

Kristallklart poolvatten

Ditt poolvatten ska vara klart och rent. Både synligt och osynligt smuts ska renas från poolen.

Sandfilter

Sandfiltret tar i huvudsak bort det synliga smutsen från poolen. Använder du filtermedia av sand eller glas behöver filtret i mellan åt back spolas. Du kan vid behov tillsätta flockningsmedel i ditt poolvatten för att klumpa ihop dom mindre partiklarna och på så sätt följer även dessa med in i filtret eller ramlar ner på botten av din pool så detta kan dammsugas upp.

Dammsugare och håv

För att ta bort löv, barr och liknande kan det vara bra att ha en håv att fånga upp detta. Dammsugare av något slag behövs för att ta bort smutsen som hamnar i botten av din pool. Här kan du se vårt sortiment av dammsugare och håv.

pH-reglering

Desinficerande medel, tex klor eller brom, fungerar bäst mellan pH-värdet 7,2 och 7,6. Du ska alltså inte ha ett för surt eller basiskt vatten i din pool. Det optimala pH-värdet för din pool och dig själv är 7,4.

För att hålla koll på ditt pH behöver du en pH-mätare, vi har denna i vårt sortiment. Om du behöver tillsätta pH minus eller pH plus beror på hur din vattenkvalitet är där du bor.

Desinfektion

Det vanligast desinfektionsmedel man använder är klor eller brom. Desinfektionsmedel tillsätts för att eliminera bakterier, alger och svampar alltså den osynliga smutsen. Det är tack vare dessa medel som vattnet blir klart och friskt.
Du behöver hålla koll på ditt vatten för att hålla en lagom nivå på kloret/bromet. Du mäter detta med samma mätare som mäter PH, den finns här. Hur mycket desinfektionsmedel du behöver använda är beroendes på hur din pool används, vattenkvalitet och temperatur.

I vissa fall kan du behöva tillsätta flockningsmedel och/eller ett algbekämpningsmedel. Algbekämpningsmedlet används främst för att förhindra uppkomsten av alger, har detta redan uppkommit så tas det effektivast bort med extra mycket klor (chockklorering), vid normalvatten kvalitet och regelbunden klorering behövs vanligtvis inte algbekämpningsmedel eller flockningsmedel användas.

Du hittar alla våra poolkemikalier här.