Sök
Stäng denna sökruta.

Köpa pool

KÖPA POOL HAR ALDRIG VARIT LÄTTARE

Här får du all information du behöver inför ett poolköp.

Våra guider ger dig tips på allt från saker att tänka på innan du skaffar pool till att vinterstänga poolen för säsongen. I vår badskola finner du allt detta och mycket mer kring pooler. Det finns en mängd olika pooltyper och storlekar på pool att välja mellan. Så det gäller att komma fram till vilken pool som passar just för det ändamål som du är ute efter. Kanske vill du skapa en central plats i trädgården på sommaren där hela familjen tillsammans med vänner kan bada, simma och leka. Det viktigaste när man vill skaffa pool är att man gör sin research ordentligt. All nödvändig information finns här hos oss.

Välj rätt plats för din pool

Bland det viktigaste att ha i åtanke när du ska skaffa pool är var du ska placera den. Därför bör du planera noggrant innan du köper din pool. Det finns några faktorer du bör fundera på vad gäller placering i trädgården.

 • Är det insynsskyddat där poolen ska ligga?
  Att ha grannar kikandes när du solbadar eller simmar kanske inte alltid är idealt.
 • I vilket väderstreck ligger poolen?
  Låt poolen helst vara där det är mest sol och minst vind, det vill säga i söderläge. Då värmer solens strålar också upp vattnet.
 • Hur ser din trädgård ut?
  Är den liten, stor eller ligger i en sluttning? Hos oss kan du köpa en pool som passar just din tomt. Vi kan special designa poolen precis utifrån dina önskemål men har självklart färdiga paket.
 • Vart ska värmare, pump och filter placeras?
  Har du tex ett garage du tänkt placera anläggningen i eller behöver du en tekniklåda i anslutning till poolen? Har du bergvärme så är det även ett smidigt alternativt att installera en värmeväxlar till poolen.

Tänk på att vara ute i god tid, speciellt om du ska anlita hantverkare för monteringen. Jämför olika aktörer och läs omdömen från tidigare kunder så du får att göra med seriösa personer.

Vilken pool ska du köpa?

Vi har en poolstomme i themoblock och en stålstomme. Vilken du än väljer att köpa så kommer du få en hållbar och lättmonterad pool. Vi vill att alla ska kunna köpa pool och bygga den. Våra pooler är därför framtagna med syftet att du själv ska kunna montera poolen eller anlita en lokal poolmontör. Poolstommarna går att gräva ner eller placera ovanmark, ska dom stå ovanmark så behöver du meddela det till oss så du får rätt stöd med till stommen.

Hos oss kan du välja mellan att konfigurera och köpa en pool i någon av våra standard storlekar eller så väljer du att köpa ett färdigt poolpaket.

Men du kan också köpa en special designad pool hos oss på Poolorama. Vi vet att ett pool köp är en stor investering och vill inte att du ska behöva tumma på något gällande designen av din pool. Du kan fritt välja hur din poolstappa ska se ut om du har någon annan annorlunda idé. Hos oss kan du verkligen köpa din drömpool!

Kontakta oss för att prata med en pooldesigner och dela med dig av dina idéer.

FRÅGOR KRING ATT SKAFFA POOL

Vi vet att tanken på att skaffa pool skapar en mängd olika frågor.

Kanske funderar du på att sköta allting själv och montera din pool steg för steg – eller möjligen föredrar du att anlita en expert för att hjälpa dig i poolbygget. Lär dig mer genom att läsa om hur man bygger pool eller kontakta oss och ställ din frågor.

Köp hem din pool och förverkliga dina pooldrömmar!